• Betrouwbare leveranciers
 • Juiste prijs-kwaliteit verhouding
 • Geen aggressieve verkoop
 • Ontzorging van A tot Z
 • Vrijblijvende transparante offertes
 • Het juiste advies

Een warme douche bij Badkamerwarenhuis

Kranen regelen de toevoer van water in de badkamer, het toilet en de keuken. Er zijn koudwaterkranen (1 water aansluiting) en mengkranen ( 2 water aansluitingen). Deze zijn te bedienen door draaiknoppen of een hendel. Hiermee zijn de snelheid en de temperatuur van het water te regelen. Daarnaast kennen we natuurlijk de thermostatische kranen, hierbij wordt de temperatuur bepaalt door de thermostaat en is altijd constant.

Voor de badkamer zijn er tal van soorten kranen verkrijgbaar. Al deze kranen zijn leverbaar in verschillende stijlen zoals strak, modern en landelijk, en tegenwoordig ook in vele verschillende kleuren. Voor de kranen in de badkamer maken we het onderscheid in de volgende soorten:

 

 • Wastafelkranen

  De naam verraad het al, deze kranen zijn bestemd voor op of boven een wastafel. In de regel zijn dit voornamelijk mengkranen. Thermostatische wastafelkranen komen eigenlijk niet veel voor in nederland.

  Wastafelkranen zijn er in verschillende soorten, maten en kleuren. Bovendien kunnen we de kranen als opbouw of inbouw bestempelen. Inbouwkranen worden ingebouwd in de muur en hebben een uitloop voor het water met daarnaast een hendel of twee draai knoppen voor de bediening. Opbouwkranen worden in de regel op de wastafel geplaatst, in het daarvoor bestemde kraangat.

  Indien u voor een kleur gaat, ga dan wel voor de juiste kwaliteit en houd rekening met het feit dat gekleurde kranen, altijd meer onderhoud vergen dan een chrome kraan of rvs wastafelkraan.

   

 • Douchekranen

  Douchekranen hebben als functie het water tot een aangename temperatuur te mengen zodat er prettig gedoucht kan worden.  Deze kranen zijn veelal thermostatisch

  Douchekranen zijn er in verschillende soorten, maten en kleuren. Douchekranen kunnen net als wastafelkranen als opbouw of inbouw worden geleverd. Vroeger was de douchekraan vaak een combinatie van een douchethermostaat aangevuld met een glijstangset, echter heeft de regendouche deze combinatie, inmiddels wel van de eerste plaats verdreven. De regendouche is niet meer uit de badkamer weg te denken.

  Net zoals boven genoemd: Indien u voor een kleur gaat, ga dan wel voor de juiste kwaliteit. Houd rekening met het feit dat gekleurde kranen, altijd meer onderhoud vergen dan een chrome of rvs wastafelkraan.

 • Badkranen

  Wat natuurlijk voor douchekranen geldt, geldt ook voor badkranen. De badkranen zijn voornamelijk thermostatisch met een kinderbeveiliging, dit is tweeledig. Het bad vult zich direct op de voor u juiste temperatuur, maar het voorkomt ook dat kleine kinderen per ongeluk, als ze aan aan het badderen zijn, de kraan op superheet zetten.

  Douchekranen zijn er in verschillende soorten, maten en kleuren. We maken hier ook een onderscheid in opbouw en inbouwkranen, maar hier hebben we ook vrijstaande badkranen, speciaal voor vrijstaande baden.

  Badkranen zijn gelijk aan douchekranen en wastafelkranen. Indien u voor een kleur gaat, ga dan wel voor de juiste kwaliteit en houd rekening met het feit dat gekleurde kranen, altijd meer onderhoud vergen dan een chrome of rvs wastafelkraan. Laat uw goed adviseren!

   

 • Materiaal kranen

  Bijna alle kranen zijn van messing, maar wat is messing precies ? Messing is roodkoper vermengd met lood, Dit doen fabrikanten, zodat het materiaalsoort makkelijk gietbaar is in de mal. Deze wordt vaak afgewerkt door de kraan te verchromen. Uiteraard zijn er normen waar fabrikanten zich aan moeten houden, deze zijn vast gelegd in een KIWA Keur. Ook zijn er veel kranen van RVS, dit is een duurzaam en milieu vriendelijk materiaal, echter door middel van een bewerkelijk productie proces wel duurder in aanschaf prijs, RVS kan gepolijst zijn, waardoor het op chroom lijkt, maar meestal wordt het geleverd als een geborstelde variant wat een beetje een matte robuuste uitstraling geeft. Ook zijn er RVS-look producten, dit zijn meestal messing kranenzoals hierboven omschreven maar dan met een nikkellaag en afgewerkt door een geborsteld motief. Dit is vaak een stuk goedkoper als echt RVS en de kleur kan iets afwijken van het echte RVS.

  Tegenwoordig zien we ook veel kranen in kleur met diverse afwerkingen. De mat zwarte kranen zijn zwart gemaakt dmv van een elektrolititsch proces, de rest van de kleuren vaak door middel van een PVD coating. Laat onze adviseurs U het verschil uitleggen en waar u op moet letten.

   

   

   

 • Thermostatische kranen

  We hebben het al een paar keer genoemd: Thermostatische kranen.

  Deze kranen hebben een instelfunctie die op de gewenste temperatuur ingesteld kan worden. En bij het open zetten van de kraan zal de kraan zelf deze temperatuur in stand houden door het warm en koud water met elkaar te mengen. Voor douche en bad worden deze thermostaatkranen vaak gebruikt. Extra voordeel is ook dat de thermostaatkranen een begrenzer hebben zodat kraan op een bepaalde temperatuur (vaak 38◦C) staat en alleen door extra handeling heter gezet kan worden dus zijn deze kranen uiterst geschikt voor gebruik met kinderen. Echter blijft de buitenkant van de kraan zelf wel altijd warm tot heet aan voelen, maar speciaal hier voor zijn cool Touch. Deze kranen zullen koud tot lauw aan voelen aan de buiten zijde.

  De thermostaat is gevoelig voor vuil en/of kalkaanslag. Zorg dat uw installateur de leiding door spoelt voordat hij de kraan monteert. Dit voorkomt vaak vuil problemen. Kalk is alleen maar te voorkomen met de juiste water ontkalker. Maar wat ook helpt, is regelmatig de kraan op heel koud en daarna op heel heet te zetten. Dit helpt vaak kalk aanzetting te voorkomen.

  Maak een afspraak