• Betrouwbare leveranciers
 • Juiste prijs-kwaliteit verhouding
 • Geen aggressieve verkoop
 • Ontzorging van A tot Z
 • Vrijblijvende transparante offertes
 • Het juiste advies

Keramieken wastafel

Keramiek is al vele decennia populair in de badkamer. Het is een krasvrij materiaal dat, doordat het doorgaans in het wit (tegenwoordig ook in meerdere kleuren) wordt uitgevoerd, en makkelijk schoon te houden is. Vlekken of andere onzuiverheden zijn makkelijk te zien en te verwijderen. Tevens houdt keramiek warmte goed vast en breekt het niet als het blootgesteld wordt aan grote(re) temperatuurverschillen. Keramieken wastafels worden gemaakt van natuurlijke materialen. Doorgaans wordt hier aardewerk of porselein voor gebruikt. Daarmee is keramiek een noemer voor allerlei natuurlijke materialen van aardewerk die, door de mens vervaardigd, worden verwerkt tot uiteenlopende vormen en producten. Vroeger maakte men potten en vazen van keramiek en inmiddels wordt ook het meeste badkamermeubilair van dit sterke en stijlvolle materiaal vervaardigd. Bovendien kunnen we bij badkamerwarenhuis keramieken wastafels op maat laten maken.

 

 • Polybeton wastafel

  Polybeton, of ook wel mineraalmarmer is een materiaal gemaakt op basis van marmerpoeder en polyester. Het voelt aan als massief steen, en is in tegenstelling tot keramiek verkrijgbaar in veel strakkere vormen. Rechte hoeken en vierkante bakken zijn met keramiek bijna niet te maken. Zowel voor polybeton als keramiek geldt dat het uit een stuk gegoten is, en makkelijk te onderhouden en hygenisch is. Als uw wasbak beschadigt, zal er bij keramiek een stukje glazuur afbreken, en polybeton zal krassen. Krassen op het polybeton zijn onzichtbaar weg te poetsen. Beschadigd glazuur op een keramieken wastafel is niet te herstellen.

   

 • Solid Surface wastafels

  Solid Surface is een composiet geproduceerd uit mineralen en harsen. Het is niet poreus en heeft een intense (vaak witte kleur) Omdat het door en door van hetzelfde materiaal is, kunnen eventuele beschadigingen weggepolijst worden.

  Het wordt veel gebruikt in badkamers en keukens. Dit komt omdat het materiaal duurzaam is en zeer hygiënisch. Het is robuust en chemische stoffen tasten het materiaal niet aan, bovendien bevat het geen poriën of naden, waardoor het beter beschermt tegen schimmels en bacteriën.

  Het grote voordeel van Solid Surface zijn de diverse vormen, bijvoorbeeld een wastafel met een ingebouwd handdoekrek, is alleen mogelijk bij Solid Surface.

   

   

 • Natuurstenen wastafels

  Natuurstenen wastafels hebben uiteraard een natuurlijke uitstraling, en geven een badkamer een luxe uitstraling. Echter vergt natuursteen ook onderhoud, want natuursteen is van nature een poreus materiaal. Dus impregneren is wel een pre. Vaak ziet men natuursteen uit china dat direct herkenbaar is aan het uiterlijk.

  Ook zijn er wastafels van basalt of graniet verkrijgbaar, deze hebben weer een wat andere uitstraling, echter zijn deze materialen wat meer hufterproof, en beter bestand tegen kalk en andere vuil aanslag.

  De voordelen van een natuurstenen wastafel zijn: een unieke uitstraling, geen enkele wastafel is hetzelfde. Stevig en duurzaam. Beschadigingen zei je nauwelijks in dit soort materiaal. De nadelen zijn zoals al gezegd, het vergt onderhoud en is zeer gevoelig voor kalk.

   

   

   

 • Maatwerk wastafels

  Bij badkamerwarenhuis worden ook onder het concept “Cre8kitchen” keukens verkocht. Onze leverancier voor onze werkbladen heeft ook een sanitaire afdeling. Dat betekent dat wij ook wastafels kunnen maken van Composiet, graniet, keramiek, dekton en Corian. De lengte van deze wastafels wordt alleen beperkt door de lengte van het basismateriaal, veelal kan dit tot 3 meter.

  Elke interieurstylist zal het met ons eens zijn want hoe cool is het om de wastafel van het badmeubel te laten overeenkomen met het werkblad van je keuken?

  Dus ook voor bijzonder maatwerk kun je terecht bij Badkamerwarenhuis!

   

 • Betonnen wastafels

  Betonnen wastafels kunnen net als natuurstenen wastafels een extra luxe uitstraling geven aan uw badkamer. Uiteraard is dit ook mogelijk bij badkamerwarenhuis. Badkamerwarenhuis werkt hiervoor samen met Evolve, de specialist in beton voor keukens en badkamers. Uiteraard werken zij met lichtgewicht beton, en de ervaringen die zij hebben opgedaan in de keukenbranche hebben zij doorgezet in de badkamerbranche.

  Al hun beton is voorzien van een unieke coating, die de uitstraling van beton versterkt en bescherming biedt tegen vlekken. Er zijn ook grote lengtes beschikbaar en keuze uit diverse kleuren.

  Ze hebben een standaard lijn van wastafels, en is maatwerk uiteraard ook mogelijk. Wilt u ook een badmeubel eronder, is dat ook mogelijk. Wij van badkamerwarenhuis hebben hier namelijk ook aan gedacht en speciaal voor u ook hier leveranciers voor geselecteerd.

  Maak een afspraak