• Betrouwbare leveranciers
 • Juiste prijs-kwaliteit verhouding
 • Geen aggressieve verkoop
 • Ontzorging van A tot Z
 • Vrijblijvende transparante offertes
 • Het juiste advies

Badkamerverwarming advies bij Badkamerwarenhuis

De verwarming van een badkamer blijft altijd een hot topic. Het bouwbesluit schrijft uiteraard regels voor, echter bij een renovatie kun je hier niet altijd aan voldoen. Daarnaast zijn er ook vele factoren waar je rekening mee moet houden. Al deze overwegingen nemen wij natuurlijk in het advies gesprek mee. Er zijn vele verschillende soorten verwarmingen. Hieronder zullen we er een aantal bespreken. Naast de gebruikelijke verwarming, is er ook vloerverwarming. Deze vloerverwarming is vaak elektrisch en is geen hoofdverwarming. Steeds vaker zien we echter ook vloerverwarming, die als hoofdverwarming dient. Dit wordt steeds vaker in nieuwbouw toe gepast.

Als je een badkamer goed wil verwarmen, moet je rekening houden met 93 watt per m3. Dus lengte x breedte x hoogte x 93 = de totale capaciteit die u nodig heeft om een badkamer optimaal te verwarmen.

 • Handdoek Radiatoren

  Een radiator dient als eerste warmte af te geven en er voor te zorgen dat je een ruimte op een behaaglijke temperatuur kunt houden. We kennen allemaal dit soort traditionele radiatoren. Dit zijn niet de mooiste verwarmingen. In de badkamer zie je heel vaak handdoek radiatoren. Met een handdoek radiator verwarm je niet alleen de ruimte, maar bijvoorbeeld ook uw handdoeken. Deze kunt u gemakkelijk over de horizontale buizen heen hangen.

  Ook zijn hier radiator accessoires voor te verkrijgen, waar door het ophangen van een handdoek nog gemakkelijker gaat. Handdoekradiatoren zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en uitvoeringen.

 • Design Radiatoren

  Naast de gewone handdoek radiatoren onderscheiden we ook echte design radiatoren. Naast dat deze de ruimte uiteraard ook verwarmen, dragen deze ook bij aan de uitstraling. Deze zijn te verkrijgen in verschillende vormen en kleuren en afmetingen.

  Ook bij badkamerwarenhuis, zijn wij ons bewust, dat het anders kan. Wij hebben gekozen voor de designradiatoren van Instamat. Deze zijn onderscheidend en van superieure kwaliteit.

 • Elektrische Radiatoren

  Elektrische radiatoren worden, met de stijgende gasprijzen, steeds populairder. Ze zijn ook gemakkelijk toe te passen in een badkamer en je kunt deze eigenlijk overal neerhangen. Het enige wat je nodig hebt, is een stopcontact.

  Een bijkomend voordeel van een elektrische radiator, is dat je deze onafhankelijk van je centrale thermostaat kan instellen.  Tevens zijn ze veilig in gebruik en niet geheel onbelangrijk onderhoudsvrij.

  Maak een afspraak