• Betrouwbare leveranciers
  • Juiste prijs-kwaliteit verhouding
  • Geen aggressieve verkoop
  • Ontzorging van A tot Z
  • Vrijblijvende transparante offertes
  • Het juiste advies

Badkamer tips voor het adviesgesprek

Eindelijk is het zover, u heeft de knop doorgehakt en u heeft besloten uw badkamer en/of toilet aan te pakken. U heeft er voor gekozen om uw badkamer op te frissen, of beter nog deze compleet te renoveren. Of u heeft een nieuwbouw huis gekocht, en de badkamer en toilet wordt casco opgeleverd.

In beide gevallen komt daar veel bij kijken, zeker als u dit voor de eerste keer doet. Hieronder zullen we u wat tips geven, die u helpen alles overzichtelijk te houden, en om uw droombadkamer te realiseren, binnen het door u gestelde budget.

Tip 1: Uw wensen

Bedenk van tevoren heel goed na wat uw stijl en wensen zijn;
– Maak een moodboard op papier; of simpelweg een bord via Pinterest
– Maak een kleuren palet.

De badkameradviseur ontvangt dan een goed idee van uw wensen en richting, en kan u dus ook gerichter adviseren.

Tip 2: De Indeling

De  bestaande indeling van uw badkamer is eigenlijk het uitgangspunt voor uw nieuwe. Leidingwerk en afvoeren zijn allemaal te verleggen.  Houd rekening met de positie van uw toilet in de badkamer. Een nieuw toilet zal altijd hier in de buurt terug komen. Een rioleringsbuis is namelijk niet 1, 2, 3 te verleggen of weg te werken in uw badkamer.

Onze badkameradviseurs zullen u hierin begeleiden, zodat er geen badkamer ontworpen wordt die technisch niet haalbaar is.

Tip 3: Bad of Douche, of misschien beide?

Helaas zijn niet alle badkamer zeer groot. Vaak dient er een keuze gemaakt te worden voor of een douche of een bad. Waar de keuze op valt, ligt uiteindelijk bij U. Ga na of u een echt bad- of douche mens bent.

Vaak zien we dat klanten toch beide willen. Uiteraard kan dat, maar hou er rekening mee dat het altijd ten koste van iets anders gaat, bijvoorbeeld de grootte van uw badmeubel.

Een goede badkameradviseur, zal de juiste vragen stellen en u hierin begeleiden.

Tip 4: Onderhoud badkamer

Uiteraard willen we allemaal een mooie badkamer, en heeft eenieder zo zijn voorkeuren. En elke keer als u uw nieuwe badkamer komt inlopen, moet u er uiteraard weer blij van worden. Echter probeer altijd rekening te houden met uw gezinssituatie en/of de fase van uw leven, waarin u verkeerd.

De uiteindelijk doelstelling is dat dit uw droombadkamer wordt, maar vergeet niet de praktische zaken, als bijvoorbeeld, makkelijk in het onderhoud etc.

Onze adviseurs zullen u daar uiteraard ook in begeleiden, en precies vertellen wat u van een bepaald product kan verwachten.

Tip 5: Een reëel budget

Een hele belangrijke en deze voorkomt een heleboel teleurstellingen. Zorg dat u een reëel budget heeft. Dit is soms een hekel punt omdat veel consumenten, eigenlijk niet het achterste van hun tong willen laten zien. Dat is aan de ene kant heel begrijpelijk, want er zijn vele soorten badkamerzaken, die daar dan misbruik van maken en ergens naar toe gaan rekenen.

Bij badkamerwarenhuis gebeurt dat pertinent niet. Onze adviseurs zijn bouwkundig onderlegd en kunnen daardoor zeer goed de te verwachten kosten van de werkzaamheden inschatten. De werkzaamheden zijn vaak bij badkamerrenovaties, de grootste kosten post.

Dus per saldo: uw reële budget minus de kosten werkzaamheden is “budget voor de sanitaire producten”. Hoe makkelijk is dat?

Daarnaast stoppen wij een hoop moeite en tijd in uw adviesgesprek, dus zullen we graag zo goed mogelijk binnen uw budget willen offreren.  Iedereen wil namelijk zoveel mogelijk en zo goed mogelijk, binnen het gestelde budget.

Tip 6: Relax

Uiteraard zijn wij op de hoogte, hoe onze concullega’s proberen te verkopen. Vaak wordt er gepusht voor een handtekening. Relax! Bij badkamerwarenhuis begint alles met een advies gesprek. Het enige risico wat u loopt, is dat u een complete overzichtelijke en transparante offerte van ons ontvangt.

Een badkamer en/of toilet is niet iets wat u dagelijks aanschaft. Het is een beslissing voor op een langere termijn, en u dient hier goed over na te denken.

Bij badkamerwarenhuis bepaalt uzelf, wanneer u een handtekening wenst te zetten!