• Betrouwbare leveranciers
  • Juiste prijs-kwaliteit verhouding
  • Geen aggressieve verkoop
  • Ontzorging van A tot Z
  • Vrijblijvende transparante offertes
  • Het juiste advies

Hoe bereken ik de Wattage voor mijn radiator in de badkamer?

Badkamer upgraden met een nieuwe radiator

Ga je je badkamer upgraden? Dan wordt het tijd voor een nieuwe radiator. Deze eyecatcher zorgt niet alleen voor warmte, maar hij is ook sfeerbepalend. Of je nu gaat voor een klassieke variant of een moderne stijl. Wij van Badkamerwarenhuis.nl hebben een ruime keuze en helpen je graag de juiste beslissing te maken. Oriënteer je alvast op de diverse badkamertrends en we gaan je daarna helpen met het berekenen van de juiste wattage voor je badkamer.

Wattage badkamerradiator berekenen

Er is een formule om de Wattage te berekenen voor uw badkamer. Vaak wordt uitgegaan van een standaard temperatuur van 24 graden in de badkamer. Zo wordt het ook aangegeven door het bouwbesluit van je woning. Niet alle radiators voldoen aan de wattage eis. Dit hoeft niet erg te zijn aangezien het bouwbesluit al wat ouder is en niet elk jaar wordt aangepast. Het bouwbesluit is dus ook verantwoordelijk voor al die grote en lelijke radiators in je nieuw opgeleverde woning. 

Sinds het laatste bouwbesluit zijn de gewenste isolatie normen ook verscherpt. Wanner je huis goed is geïsoleerd, kun je vaak af met een lager wattage. Ook de positie van de badkamer in het huis is van belang. Is het een inpandige badkamer of ligt deze op een hoek in het noorden. Deze zaken bepalen wat je nodig hebt. Daarnaast houden we bij het badkameradvies ook rekening met persoonlijke voorkeuren.

Kortom: er zijn talloze mogelijkheden en een hoop variabelen die van invloed zijn op de benodigde wattage in een badkamer.

Vaak horen we onze klanten zeggen:

Ja ik weet dat de wattage te weinig zijn, maar ik compenseer dat met een elektrische vloerverwarming? Een elektrische vloerverwarming draagt niet bij aan de verwarimng van de ruimte. Je koopt hier puur de luxe van een voorverwarmde tegel, de perceptie van warmte zal anders zijn. De temperatuur in de ruimte echter niet

Radiator wattage formule:

(Lengte × breedte × hoogte) ×  ca 93/m3 = Wattage

Rekenvoorbeelden:

  • (2 mtr x 3 mtr x 2,40 mtr)  = 14,4 × 93/m3  = 1339 W
  • (1.6 mtr x 1.8 mtr x 2,50 mtr) =  7.2 × 93/m3  = 669.6 W
  • (2.3 mtr x 3.1 mtr x 2,60 mtr) =  18.54 × 93/m3  = 1724 W