Wastafels

Vanwege onze nieuwe website is deze categorie nog niet gevuld, dagelijks zijn wij bezig onze website verder te vullen.
Gebruik het menu of bovenstaande zoekbalk om verder te navigeren.

Heeft u liever persoonlijk advies neem dan contact op met onze klantenservice via 030-8771727 of stuur een mail naar info@badkamerwarenhuis.nl.

Wastafels, wasbakken en veel meer bij badkamerwarenhuis.nl

De grotere wastafels worden toegepast in de doucheruimte, de badkamer, de slaapkamer en de gastenkamer, de kleinere in de garage of op het toilet. In de laatste gevallen levert de kraan meestal alleen koud water en spreekt men eerder van een fontein. Er bestaan ook dubbele wastafels.

Wastafels

Wastafels of wasbak, in België ook lavabo, is een bak of kom gemaakt van porselein, glas, metaal, natuursteen of kunststof en is bedoeld om water in op te vangen. In het laagste punt bevindt zich een gat waardoor het water via een zwanenhals naar het riool kan wegvloeien. Boven de wastafels bevindt zich een kraan waaruit koud- en vaak ook warmwater kan worden verkregen. De wastafel hangt meestal aan de muur of staat op een kolom tegen de muur aan. Sommige wastafels maken onderdeel uit van een compleet badkamermeubel. Meestal hangt er een badkamerspiegel boven aan de muur.

Informatie constructie wastafels

Veel wastafels hebben een gat in het bovenste, horizontale gedeelte dat bedoeld is om een kraan in te monteren. Vaak wordt voor een mengkraan gekozen die met flexibele buizen of slangen op het koude en warme water wordt aangesloten. Er is een breed spectrum aan eenknopsdesignkranen leverbaar voor deze toepassing. Bij sommige wordt de uitloop los van het kraanhuis gemonteerd. Dit met name bij types voor muurmontage. Het afvoergat kan desgewenst met een stop worden afgesloten zodat er water in de kom kan blijven staan. Dit kan zowel een losse rubberen stop zijn als een geïntegreerde voorziening, waarvan de bediening zich dan in of bij de kraan bevindt. Ook de zwanenhals is voorwerp van moderne ontwerpers geworden aangezien deze meestal in het zicht is gemonteerd. Sommige ontwerpen voorzien in een ondersteunende zuil die de zwanenhals juist aan het zicht onttrekt. Een trend van de 21e eeuw is dat er losse wasbakken (meestal van porselein) op een werkblad of meubel worden geplaatst.