Inbouwreservoir

Foto-tabel Lijst

Van laag naar hoog

3 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel Lijst

Van laag naar hoog

3 artikel(en)

per pagina

Inbouwreservoir

Een inbouwreservoir is bedoeld voor het ‘zwevend’ of ‘hangend’ toilet. Oftewel, een toilet dat aan de muur wordt gemonteerd. Het inbouwreservoir is als het ware de kapstok waaraan het toilet hangt. Dit geraamte wordt in de muur gemonteerd. In het inbouwreservoir zit tevens de watertank gebouwd. Hierdoor is alleen de knop voor het spoelen zichtbaar alsook het toilet. Het installeren van een inbouwreservoir gaat als volgt:

Installeren van een inbouwreservoir

Er zijn twee verschillende systemen waarop een inbouwreservoir gebaseerd is: het zelfdragende en inmetselsystemen. Hiervan komt het zelfdragende inbouwreservoir het meest voor, zo ook in ons assortiment waar u een inbouwreservoir bestelt van het kwaliteitsmerk Geberit. Een zelfdragend systeem heeft wand- en vloersteunen. Deze wordt aan de muur en aan de vloer gemonteerd waarna hier vervolgens een wandje voor wordt gemonteerd. Echter, voor de plaatsing ban het inbouwreservoir, is het handig om deze zoveel mogelijk voor te monteren. In de instructies die erbij zitten gevoegd, staat wat u allemaal voor dient te monteren voordat u het inbouwreservoir gaat plaatsen. Ook is het handig om vooraf de plek waar het inbouwreservoir en het zwevend closet moet komen, te markeren. Meest gebruikelijk is om in het midden van de muur een verticale lijn te tekenen, zodat u weet wat het midden van de muur is. Voordat u de wand- en vloersteunen vast gaat zetten, is het handig om eerst de riolering aan te sluiten. Als de plek waar het inbouwreservoir moet komen goed is, tekent u door de gaten van de wand- en voetsteunen de plekken waar u moet boren voor de hiervoor benodigde gaten. Vervolgens kunt u het inbouwreservoir vastzetten. Vergeet niet om deze ook aan te sluiten op de waterleiding. Vervolgens kunt u het voorwandje plaatsen en eventueel daarop tegels plaatsen.

Meer tips en adviezen

Meer weten over het plaatsen van een inbouwreservoir? Laat het weten: wij zijn iedere werkdag en op zaterdag bereikbaar. Bel ons op 030 – 8771727, stuur een mailtje naar info@badkamerwarenhuis.nl of chat met onze medewerkers. Ook ontvangen wij u graag in onze showrooms in Utrecht, Ede en Surhuisterveen. Het BadkamerWarenhuis is online en fysiek uw sanitair specialist. Kijk ook even bij onze baden en toiletten.