Toiletten

Foto-tabel Lijst

Van laag naar hoog

1 tot 24 van 158

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Foto-tabel Lijst

Van laag naar hoog

1 tot 24 van 158

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Toiletten, WC en nog veel meer!

Een toilet ook wel een wc genoemd is een ruimte voorzien van een pot waarin men de kleine (urine) of de grote (ontlasting) boodschap doet. Door middel van een spoel mechanisme, te bedienen door een drukknop wordt dit afgevoerd. Verder is deze ruimte voorzien van een fontein, zodat de handen gewassen kunnen worden. Openbare toilet ruimtes zijn vaak voorzien van urinors. Let wel op deze kunnen alleen urine afvoeren.

Tip:

  • Kindertoilet
  • Douche wc

Wandcloset

Dit zijn hangende of te wel zwevende potten. Gemonteerd aan het inbouwreservoir en te bedienen met bedieningsplaats. Het inbouwresevoir ziet u niet, want deze wordt keurig weg gewerkt achter het tegelwerk. Uiteraard zel er de pot nog wel een wc zitting (bril) gemonteerd worden, zodat u lekker en hygiënisch kunt zitten.

Staand Toilet

De staande toilet staat rechtstreeks op de vloer en moet met hangend reservoir worden gecombineerd, er zijn hoog en laag hangende reservoirs. Een Duoblok is een mooiere en meer voorkomende oplossing, hierbij wordt het reservoir aan de pot gemonteerd. In beide gevallen zijn er twee soorten afvoer aansluitingen mogelijk, namelijk AO (vloeruitlaat) en PK (achteruitlaat in de muur).

Vlakspoel / Diepspoel

Zowel de wandcloset en het staand toilet is leverbaar in vlakspoel en diepspoel. Bij vlakspoel toiletten komt de ontlasting of urine op een plateau terecht en als er door getrokken wordt, schuift het naar beneden en van daaruit gaat het naar de afvoer. In diepspoel toiletten staat altijd een laagje water waar de ontlasting of urine in terecht komt. Bij het doortrekken komt er vers water van bovenaf en door de kracht hiervan wordt alles afgevoerd. Bekijk Badkamerwarenhuis, voor al uw toiletten en badkamermeubels!

Merken

- BWH Design - Villeroy en Boch - Sphinx - Keramag - Plieger