stucen badkamer

 

Badkamer stucen?

Een alternatief voor badkamertegels

Een alternatief voor het tegelen van de vloer of de wanden van de badkamer is het stucen hiervan. Je kunt om verschillende redenen kiezen om de badkamer te stucen in plaats van tegelen.De voornamelijkste reden om hiervoor te kiezen is de luxe uitstraling die je hiermee creert. Het stucwerk heeft de look and feel van beton, dit oogt robuust en warm. Daarnaast is het ook nog eens bijzonder sterk. Het schoonmaken van de wanden en vloer is vrij eenvoudig en snel te doen. Bekende merken waarmee je de badkamer kunt stucen zijn Tadelakt, Beton ciré en Corestone.

Wij werken alleen met Corestone omdat dit op basis is van 2-compenenten kunststof, waarin anderen een basis hebben van gips. De 2-compenenten kunststof is verantwoordelijk voor de hardheid van Corestone. Hierdoor is Corestone ook uitermate geschikt voor de vloer. Qua kosten is het het meest gunstig bij een badkamer vanaf 25m2, deze grootte hebben de meeste badkamers wel. Een klein stukje van de badkamer stucen is uiteraard ook mogelijk maar vanwege de initiele kosten zullen de kosten relatief hoog zijn.  Hieronder lees je meer over de voordelen. 

Voordelen betonnen badkamervloer of wand:

Het stucen heeft veel voordelen. Je kunt dit namelijk gebruiken op vele typen ondergronden zoals een cementvloer, beton, bestaande tegels en baksteen. Het feit dat je het op meerdere ondergronden direct kunt gebruiken neemt weer meer voordelen met zich mee: zo hoef je de oude tegels en ondergrond niet te slopen en / of tegelklaar te maken. Hiermee bespaar je uiteraard op kosten. Het aanbrengen van het stucwerk neemt weinig tijd in beslag en het brengt ook geen lange droogtijd met zich mee. Het is al weer gauw belastbaar. Het is lastig om een indicatie te geven van de droogtijd omdat dit afhangt van verschillende factoren zoals oppervlakte en dikte. Het is tevens ook geschikt voor vloerverwarming.

Alle voordelen op een rij: 

  • Toepasbaar op veel ondergronden
  • Kostenbesparing vanwege het niet tegelklaar hoeven te maken
  • Korte droogtijd
  • Anti slip eigenschap 
  • Slijt- en krasvast
  • Naadloos
  • Geschikt voor vloerverwarming

 

Kleuren betonlook in de badkamer

Voor een betonlook in de badkamer zijn de juiste kleuren ook van belang. Hieronder vind u de selectie kleuren waaruit u kunt kiezen. Let op: Onderstaande kleuren zijn indicatief, het is het beste om de verschillende kleuren in onze showrooms te bekijken

Vintage Solid 

betonnen look badkamer

 

Vintage Blend 

betonlook badkamer corestone

 

Corestone betonlook in de badkamer