Spiegelverwarming

Foto-tabel Lijst

Van laag naar hoog

2 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel Lijst

Van laag naar hoog

2 artikel(en)

per pagina

Spiegelverwarming

Spiegelverwarming is een echte aanrader voor iedere badkamer. Met spiegelverwarming bespaart u een hoop tijd met schoonmaken en hoeft u geen moment te wachten totdat u zichzelf kunt zien in de spiegel na het douchen. Een spiegelverwarming zorgt er namelijk voor dat het spiegeloppervlakte vrij blijft van condens. Hierdoor hoeft u deze niet met een handdoek af te drogen zodat u zichzelf kan zien waardoor er geen strepen achterblijven op de spiegel (die u later weer moet wegwerken). Tegelijkertijd is er geen kalkaanslag omdat vocht niet de kans krijgt. Een aanrader is wel om dan de spiegelverwarming voordat u gaat douchen aan te zetten. De spiegelverwarming is dus ideaal voor uw badkamer.

Hoe werkt het?

Er zijn verschillende factoren belangrijk bij het ontwikkelen van spiegelverwarming. We zetten ze op een rijtje:

  • Behoud van spiegelkwaliteit
    Spiegelverwarming is geen vervanging voor een vloer- of radiatorverwarming. De reden daarvoor is eenvoudig: het is slecht voor de spiegel zelf. Door te veel hitte kan de kwaliteit van de reflectie achteruit gaan. Bij de ontwikkeling van een spiegelverwarming is dus goed gelet op het verwarmen van de spiegel zonder dat deze schade ondervindt.
  • Gelijkmatige verwarming
    Lastig is de oppervlakte van de badkamerspiegel. Omdat deze doorgaans groot is, moeten de verwarmingselementen gelijkmatig verdeeld worden over de gehele spiegel. Wanneer de spiegelverwarming enkele plekjes overslaat, dan blijft daar de condens hangen.
  • Elektriciteit
    Omdat er veel vocht is in de badkamer, is de bedrading van de spiegelverwarming ongelofelijk belangrijk. Gelukkig is dat in Nederland standaard goed geregeld. Elektriciteit in de badkamer plaatsen moet volgens de strenge NEN-1010 normen.

Service van het BadkamerWarenhuis

Vragen over spiegelverwarming of meer weten over onze diensten/producten zoals Radiatoren en tegels? Laat het weten en wij staan direct en persoonlijk voor u klaar. Bel 030 – 8771727, chat met een van onze medewerkers online of bezoek onze showrooms in Utrecht, Ede en Surhuisterveen.