Toilet kopen

Bent u op zoek naar een toilet? Het lijkt misschien op een simpele aankoop, maar er zijn een paar punten waar u op moet letten wanneer u een toilet wilt gaan kopen.

Toilet maten en standaard

U moet zeker zijn dat uw nieuwe toilet in uw badkamer gaat passen. Dit kunt u doen door de ruimte tussen de muur achter het toilet en het midden van de drainpijp te gaan meten. Het beste moment om dit te doen is voordat u uw oude toilet eruit haalt. Meet vanaf de muur achter het toilet naar het centrum van één van de kast schroeven (dat het toilet ingedrukt houden). Als het toilet vier vaste bouten heeft, moet je meten naar het centrum van één van de achterste. Meet vanaf het midden van de bevestigingsgaten aan de achterkant van de nieuwe wc die u overweegt. Doe hetzelfde bij de oude wc Vergelijk deze twee metingen. Als de basis van het nieuwe toilet korter is dan de afstand tussen de achterste boutgaten en de muur, zou de toilet moeten passen. In kleine badkamers waar de ruimte krap is, moet u ook meten van de zijkanten van de flens bouten van de zijwanden of andere objecten om de ontruiming van de zijkanten te verzekeren.

Toilet Modellen: één stuk of twee

Toiletten zijn gemaakt in één of twee-stuks modellen. De meeste toiletten zijn twee stuks. Dit betekent dat de kom aan de tankframe vast zit. Twee stuks toiletten zijn meestal minder duur dan de één stuk toiletten. Beide functioneren hetzelfde, alleen is de één stuk makkelijker schoon te maken. Let bij de aankoop van de toilet of de volgende producten aanwezig zijn: Toilet zitting, Wax ring met bouten en moerkappen. Deze onderdelen zijn essentieel voor de bevestiging van het toilet. Mochten deze niet inbegrepen zijn dan dient u deze erbij te bestellen. Hangende en niet hangende toiletten zijn een andere stijl optie. Hangende toiletten worden steeds meer populairder in moderne huizen. Als dit interessant klinkt moet u niet vergeten dat dit modificaties nodig heeft bij het waste systeem en bijvoegende aanvullende van een brace in de muur.

Toilet potten

Toilet potten zijn beschikbaar in rond en ovaal model. Ovale potten zijn meestal een paar cm groter dan ronde potten en bieden extra comfort. Ronde potten zijn meestal minder duur en werken goed in kleine ruimtes. Zoals met ruwe-cm normen. Zorg ervoor dat u ruimte plaats kan bieden aan een langgerekte kom, voordat u de kom koopt  De toilet hoogte is meestal 35,56cm t/m 38,1cm gemeten vanaf de vloer (zonder de zitting) hogere potten zijn beschikbaar met een hoogte van een normale stoel (46cm) voor comfort en toegankelijkheid.

Toilet tank en doorspoel systemen

Bijna alle toiletten hebben dezelfde tank capaciteit. Wanneer je een tank koopt, zou je moeten nadenken over de doorspoel grootte en het doorspoel systeem.  Hoe groter de doorspoelklep, hoe hoger de snelheid van de waterstroming. Spoelhendels staan meestal aan de zijkant, voor-of bovenzijde van de tank. De druk bijgestaan- en zwaartekracht spoelsystemen zijn de twee standaard spoelsystemen die beschikbaar zijn:

  • Druk bijgestaan spoelsysteem: DL-krachten druklucht komt in het water in de kom wanneer gespoeld wordt, waardoor de kans op verstoppingen verlaagd. Dit systeem is lawaaierig, duur en kan kostbaar onderhoud nodig hebben.
  • Zwaartekracht spoelsysteem: De meest voorkomende en eenvoudigste systeem, gebruikt het water gewicht om spoeldruk te genereren. De drukkrachten drukken alles van het reservoir in de kom en door de S-vormige waterslot. Dit spoelsysteem is stiller en vereist minder onderhoud dan een druk bijgestaan spoelsysteem.
  • Dual Flush: Dit is een relatief nieuw systeem om effectief water te besparen. Hierbij zijn er twee spoelopties voor. Een volledige of gedeeltelijke flush (ong. 1.6 liter flush en 1,1 liter per spoeling).

Toilet zittingen

De meeste toiletten komen in afzonderlijke stukken en soms zit er geen toilet zitting bij. Om een zitting te kopen die bij je past moet je eerst kijken naar de kleur van je wc en het decor van je badkamer. Denk aan de volgende dingen wanneer je een zitting koopt:

  • De vorm van de zitting moet hetzelfde zijn als de zitting van het toilet.
  • U heeft de mogelijkheid om te kiezen uit de volgende materialen: hout, voorgevormd hout, zachte vinyl, plastic of polypropeen.
  • Kiest u voor een normale of een soft close zitting. Softclose zitting valt stil en veilig dicht. Deze slaat niet dicht, vooral handig voor als u kinderen heeft. De ultieme toiletzitting biedt veel voorzieningen zoals warm water stroom, verwarmde bril, warme lucht droging en geur verwijderende middelen. Extra water en elektrische aansluitingen zijn nodig voor de luxe extra's.

Toilet en water gebruik

Er is een standaard van 3 en 6 liter voor toiletten ingesteld in Nederland, dit betekent dat een toilet een standaard doorspoel vermogen heeft van 3 of 6 liter. Efficiënte toiletten kunnen het watergebruik verminderen door speciale uitrustingen. In Nederland en Frankrijk mogen nieuwe toiletten die minder dan 3 liter doorspoelen niet meer worden geïnstalleerd.

Sanitair Freak