Tips voor kleuren in de badkamer

Goedemiddag,

Bent u van plan een kleurrijke badkamer te gaan maken? Vandaag gaan we kijken naar wat je kleuren kan geven in de badkamer en wat dat voor effect zal gaan hebben.

Verschillende effecten van kleur 

Kleuren hebben op verschillende manieren invloed op onze humeur.Stel u wilt een groene badkamer, uw favoriete kleur, de kleur wordt hierdoor de meest bekeken plek in de badkamer. Dit zal ervoor gaan zorgen dat de aandacht weg gaat van de badmeubels en meer naar de groene muur/tegels.Voordat je groene tegels gaat kopen moet je ook gaan denken wat voor effect dit zal hebben op de badkamer. Hieronder zal ik uitleggen wat voor effecten de verschillende kleuren hebben.

Warme kleuren.

Warme kleuren kunnen gebruikt worden voor tegels, muur en accessoires (Bij accessoires kunt u denken aan handdoeken en zeepbakjes). Warme kleuren combineren goed met witte meubels, zo kunt u bijvoorbeeld een wit badmeubel hebben met een rode muur. Warme kleuren hebben de boodschap van samenhang en kracht:

  • Minder agressief dan rood, creëert oranje warmte en vreugde. Het is alleen erg moeilijk om alleen oranje in een kamer te gebruik, dus oranje wordt meer als accentkleur gebruikt.
  • Rood staat voor energie passie en kracht. Het is ook een kleur die de eetlust te stimuleert, dus het is een goede keuze voor eetkamers.
  • Geel heeft verschillende effecten, dit ligt eraan hoe vaak het gebruikt wordt. Geel is meestal een vrolijke kleur, maar wanneer het te vaak gebruikt wordt kan het afleidend zijn.

 

Koele en rustgevende kleuren

Net zoals warme kleuren kunnen koele kleuren ook gebruikt worden voor tegel, muur of accessoires. Koele kleuren zullen ook goed combineren met witte badmeubels. Koele en rustgevende kleuren stralen vertrouwen en kalmheid uit:

  • Groen geeft een gevoel van groei en vernieuwing. Het is ook de kleur van de natuur en kan makkelijk in elke badkamer gebruikt worden.
  • Blauw is meestal een vrede kleur. Lichtblauw kan een kamer helder en verfrissend laten zien terwijl een donker blauwe kleur een gevoel van waardigheid creëert.
  • Violet combineert de kalmte van blauw en de energie van rood. Dit wordt meestal gebruikt in badkamers met baden om een gevoel van kalmte te geven.

 

Pastelkleuren

Pastelkleuren zijn het resultaat van het toevoegen van grote hoeveelheid wit bij andere kleuren. Ze creëren een comfortabele en luchtige gevoel in de badkamer.

Neutrale kleuren

Neutrale kleuren zijn wit, beige, taupe, grijs en zwart.
Neutrale kleuren zijn de makkelijkste kleuren om te gebruiken. De reden hiervoor is dat ze bijna overal bij passen. Neutrale kleuren kunnen ook stijlvol en dramatisch zijn. Zwart en wit zijn bijvoorbeeld neutrale kleuren om een perfecte mix in de badkamer te creëren. Mocht je veel warme kleuren als materialen hebben in je badkamer. Dan is het een goed idee om neutrale kleuren te gebruiken voor je tegels en/of muur.

Extra tips

  • Wil je een kleine badkamer groter willen laten lijken? Maak dan gebruik van lichte kleuren. Alleen in badkamers met voldoende licht is het geadviseerd om donkere kleuren te gebruiken.
  • Een uitkijk tip bij het gebruik van spiegels en kleurmuren. Kleuren die gereflecteerd worden hebben invloed op hoe je eruit ziet. Warme kleuren zorgen ervoor dat de badkamer er goed uit zal gaan zien, maar koude kleuren laten je er bleker uit zien. Hierdoor hebben mensen de muren en tegels van hun badkamer meestal als een neutrale kleur.

Sanitair Freak