Tips bij het aanschaffen van een regendouche

Er vinden in de sanitair wereld verschillende ontwikkelingen plaats. Eén daarvan is de opmars van de regendouche. De regendouche, soms ook wel stortdouche genoemd, kenmerkt zich door een douchekop waar je recht onder moet staan. Het hebben van een regendouche brengt verschillende voordelen met zich mee, maar er zijn wel een paar punten waar je rekening mee moet gaan houden. We hebben Sanitaire Freak gevraagd om er een paar pluspunten van een regendouche voor ons op te sommen.

  • Doordat de douchekop van een regendouche vrij breed is in diameters, dit is dan minimaal 130mm, wordt het gevoel gewekt dat je onder een warme waterval staat.
  • Een regendouche werkt zeer stressbestendig en maakt de badkamer een plek waar je helemaal tot rust kan komen.
  • Een regendouche is makkelijk te installeren, de muren hoeven er niet voor gesloopt te worden.
  • Een regendouche heeft verschillende designs. Zo kunt u denken aan een mooie ronde vorm of een vierkante vorm.
  • Regendouches hebben verschillende maten hierdoor kunnen ze dus in zowel kleine als grote badkamers passen.

Nu we weten wat er allemaal positief aan het regendouche is, gaan we kijken waar we op moeten letten bij het aanschaffen van een regendouche.Ten eerste moet je gaan opletten bij het watergebruik, want hoe groter de douchekop des te meer water de regendouche nodig zal gaan hebben om op volle kracht te gaan sproeien.

Warmwater installatie

Een standaard warmwaterinstallatie zorgt voor ongeveer 10 tot 13 liter water per minuut. Dit verschilt dus in elke woning en heeft te maken met het bouwjaar van uw huis en de ketel die gebruikt wordt. Dit kan je gaan meten bij uw eigen huis door je kraan een minuut te laten lopen met watertemperatuur die je onder de douche ook gebruikt. Zorg ervoor dat je het water dat eruit komt opvangt in een emmer.

Wil je de hoeveelheid water gaan vergroten? Hiervoor heb je drie mogelijkheden:

  • Een nieuwe (combi) cv-ketel met meer vermogen
  • Een extra boiler speciaal voor uw douche
  • Een extra gasdoorstroomgeiser, speciaal voor uw douche

Sanitair Freak