Badkranen

Foto-tabel Lijst

Van laag naar hoog

1 tot 24 van 264

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Foto-tabel Lijst

Van laag naar hoog

1 tot 24 van 264

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Badkranen

Badkranen hebben een warm- en koudwater toevoer nodig om het water op de juiste temperatuur te brengen. Een badkraan heeft twee uitgangen en is voorzien van een "omstelknop" waarmee bepaald wordt welke uitgang gebruikt wordt. Er is een uitgang om het bad mee te vullen en een uitgang waarop een slang met een handdouche aangesloten is. Badkranen zijn onder te verdelen in mengkranen en thermostaat kranen.

Meng badkranen

De naam zegt het al, met deze kranen kunt u het warm- en koudwater handmatig mengen tot de juiste temperatuur. De ideale temperatuur kan per persoon verschillen, 38 graden is de meest gebruikelijke temperatuur. Er zijn twee manieren om een mengkraan te bedienen. Enerzijds door een hendel omhoog en omlaag te doen waarmee u de snelheid regelt de hendel naar links en rechts beweegt om de temperatuur te regelen. Ten tweede zijn er ook de traditionele draaiknoppen, voor warm- en koudwater een separate knop.

Thermostaat badkranen

Deze kranen zijn voorzien van een thermostaat die de temperatuur van het water regelt. Met één van de twee draaiknoppen kan de temperatuur worden ingesteld. Deze knop is tevens voorzien van een blokkering bij 38 graden en voor warmer water kunt u deze blokkering tijdelijk ongedaan maken. Met de andere knop wordt de snelheid van het water bepaald, door deze verder open te draaien komt het water sneller naar buiten.

Veiligheid Badkranen

Voor uw veiligheid en ook zeker veiligheid van de kinderen is een thermostaatkraan zeker aan te raden, vooral bij een badkraan is dit van essentieel belang, omdat deze voor kleine kinderen binnen handbereik is. Ook de cool touch kranen zijn op het gebied van veiligheid bijna een "must". Dit cooltouch systeem zorgt ervoor dat de buitenkant van de kraan nooit warmer wordt dan de temperatuur van het water wat de kraan geeft.

Naast kranen voor uw bad, vindt u in ons assortiment ook douchekranen en keukenkranen.

Badkranen Merken

 • BWH Design
 • Grohe
 • Tres Griferia
 • Hans Grohe
 • Damixa