Kranen

Foto-tabel Lijst

Van laag naar hoog

1 tot 24 van 1172

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Foto-tabel Lijst

Van laag naar hoog

1 tot 24 van 1172

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Badkamer en keuken Kranen bij badkamerwarenhuis.nl

Kranen regelen de toevoer van water in de badkamer, het toilet en de keuken. Er zijn koudwaterkranen (1 water aansluiting) en mengkranen ( 2 water aansluitingen). Deze zijn te bedienen door draaiknoppen of een hendel. Hiermee zijn de snelheid en de temperatuur van het water te regelen.

badkamer kranen

Voor de badkamer zijn er tal van soorten kranen verkrijgbaar. Al deze kranen zijn leverbaar in verschillende stijlen zoals strak, modern en landelijk. Voor de kranen in de badkamer maken we het onderscheid in de volgende soorten:

Wastafel kranen

Wastafelkranen zijn onder te verdelen in een aantal varianten. Voor wastafels en badkamermeubels voorzien van een kraangat zijn de traditionele wastafelkranen te gebruiken. Voor wastafels zonder kraangat, bijvoorbeeld de opbouwkommen, zijn er twee mogelijkheden:

Inbouw wastafel kranen

Deze kranen worden ingebouwd in de muur en hebben een uitloop voor het water met daarnaast een hendel of twee draai knoppen voor de bediening.

Verhoogde wastafel kranen

Dit zijn extra hoge kranen die worden gemonteerd op het meubel of op de plank waar de opbouwkom opstaat. Ze zijn voorzien van een hendel aan de bovenkant van de kraan.

Douche kranen / Badkranen

Douchekranen en badkranen hebben als functie het water tot een aangename temperatuur te mengen zodat er prettig gedoucht kan worden. Ook bij het nemen van een bad is dit zeer wenselijk omdat men natuurlijk niet zijn of haar tenen wil verbranden.

Toilet kranen

Ook wel de fonteinkraan genoemd heeft enkel een koudwateraansluiting en is voorzien van knop of hendel waarmee de snelheid van het koude water geregeld kan worden. Ze zijn klein van stuk en worden gemonteerd op een fontein om de handen te wassen na gebruik van het toilet.

Keuken kranen

Over het algemeen zijn dit grotere kranen dan wastafelkranen en dan voornamelijk hoger. Dit zodat pannen en borden makkelijker afgespoeld kunnen worden. Tevens is de uitloop van deze kranen vaak groter om ervoor te zorgen dat bijvoorbeeld een afwasbak in de gootsteen gezet kan worden. Keukenkranen hebben, evenals wastafelkranen, een warm- en koudwater aansluiting.