• Betrouwbare leveranciers
 • Juiste prijs-kwaliteit verhouding
 • Geen aggressieve verkoop
 • Ontzorging van A tot Z
 • Vrijblijvende transparante offertes
 • Het juiste advies

Waarom zijn badmeubels zo duur?

Afmetingen van het badmeubel bepalen ook de kosten

De afmeting van het badmeubel kan een belangrijke rol spelen bij de bepaling van de prijs, omdat grotere badmeubels vaak meer materiaal en arbeid vereisen om te produceren. Hier zijn enkele redenen waarom de afmeting van een badmeubel de prijs kan beïnvloeden:

 1. Materiaalkosten: grotere badmeubels vereisen meer materiaal om te produceren, waardoor de kosten hoger zijn.
 2. Arbeidskosten: grotere badmeubels vereisen meer arbeid om te produceren en te installeren, waardoor de arbeidskosten hoger zijn.
 3. Verpakkingskosten: Grotere badmeubels zijn vaak lastiger te verpakken en te vervoeren, dus de verpakkings- en vervoerskosten zijn hoger.
 4. Maatwerk: Als u een badmeubel op maat wilt laten maken met specifieke afmetingen, zal dit vaak leiden tot een hoger prijskaartje dan een standaard maten.
 5. Beschikbaarheid: sommige grotere badmeubels zijn minder vaak beschikbaar in de standaard maten, waardoor de prijs hoger zal zijn.

In samenvatting, grotere badmeubels kosten vaak meer dan kleinere badmeubels, omdat ze meer materiaal, arbeid en verpakking vereisen. Ook kan de afmeting van een badmeubel een impact hebben op de beschikbaarheid en de maatwerkkosten.

Materiaal van het badmeubel

Het materiaal van het badmeubel kan een grote invloed hebben op de prijs omdat sommige materialen duurder zijn om te produceren en ook duurder zijn om te kopen. Hier zijn enkele redenen waarom het materiaal van een badmeubel de prijzen kan beïnvloeden:

 1. Kosten van grondstoffen: Sommige materialen, zoals massief hout of marmer, zijn duurder om te produceren omdat de grondstoffen duurder zijn.
 2. Arbeidskosten: Sommige materialen, zoals RVS of glas, zijn moeilijker te bewerken en vereisen specialistische vaardigheden, waardoor de arbeidskosten hoger zijn.
 3. Duurzaamheid: Sommige materialen, zoals massief hout of RVS, zijn duurzamer en gaat langer mee dan andere materialen zoals kunststof of laminaten, dus de prijs is vaak hoger.
 4. Uiterlijk: Sommige materialen zoals marmer of massief hout zijn zeer aantrekkelijk en geven een luxueuze uitstraling, waardoor de prijs hoger is dan andere materialen
 5. Brandveiligheid: sommige materialen zoals RVS of glas voldoen aan bepaalde brandveiligheid eisen, waardoor de prijs hoger is dan andere materialen.

Door de bovenstaande redenen kan het materiaal van een badmeubel een grote invloed hebben op de prijs, en het is belangrijk om hier rekening mee te houden als u een badmeubel koopt.

Andere zaken die de prijs van het badmeubel beïnvloeden

De wastafel; Ook de wastafel of kommen die gekozen worden is een prijsbepalend iets bij de aanschaf van het meubel, natuursteen, keramiek, porselein, solid surface, mineraal gegoten (kunststof) er zijn zoveel mogelijkheden.

Maatwerk; Een andere mogelijkheid is een meubel op maat te laten maken binnen de ruimtes die van u van toepassing zijn, maatwerk is over het algemeen een duurder product dan de meubels die in serie gefabriceerd worden, dat zult u begrijpen. Deze prijzen zijn dus erg afwijkend van in serie geproduceerde meubels. Echter koopt u wel iets unieks

Bijkomende producten

Om het geheel van uw bad meubel combinatie compleet te maken, heeft u ook nog keuze uit:

 • Kolomkasten
 • Planchetten
 • Spiegel met of zonder verlichting
 • Spiegelkasten
 • Kranen

Alvast inspiratie opdoen?