• Betrouwbare leveranciers
  • Juiste prijs-kwaliteit verhouding
  • Geen aggressieve verkoop
  • Ontzorging van A tot Z
  • Vrijblijvende transparante offertes
  • Het juiste advies

Spiegels en Spiegelverlichting

Gaat u uw badkamer verbouwen en moet u keuzes maken dan komt ook de badkamer spiegel voorbij. Welke maat, welke vorm, verlicht, onverlicht … ook de keuze is hierin reuze. De meest verkochte spiegel is een rechthoekige, vaak in dezelfde maat van het gekozen bad meubel. Echter, nu zien we steeds vaker ronde, ovale, of organische spiegels voorbij komen. Vaak maakt een grote spiegel, de badkamer ook optisch groter.

Spiegelverwarming in de badkamer

Spiegelverwarming is bij bijna elke spiegel mogelijk, het is eigenlijk gewoon een verwarmingsmatje wat je tijdens installatie achter de spiegel plakt. Houd wel rekening met het feit dat je de spiegelverwarming, niet aansluit op de spiegel zelf, het verschil tot benodigde wattage, kan leiden in het kapot gaan van de spiegels verlichting. Het beste is de spiegelverwarming mee te laten lopen op het lichtpunt, op moment dat je het licht aan doet en de badkamer dus gaat gebruiken, begint deze te werken.

Spiegels met verlichting in de badkamer

Dan de verlichting. Wat wilt u hiermee bereiken, sfeer of goed zicht op uw gelaat? Indirecte verlichting, verlichting aan de achterkant van de spiegel geeft sfeer, vaak kunt u deze ook dimmen, maar dit geeft u misschien niet het beste zicht op uw gelaat. Verlichting aan de voorzijde van de spiegel straalt vaak van u af, door deze ook te kunnen dimmen kan dit ook de sfeer in de badkamer ook bepalen.

Opbouw lampen bij de spiegel

Dan heb je natuurlijk nog de “ouderwetse” opbouw-spiegellampen. Deze vindt niet iedereen even mooi, ook al zijn ze tegenwoordig ook meer in de modieuze kleuren leverbaar als zwart. Toch geeft deze vorm van verlichting het beste zicht op uw gelaat en is zeer praktische met scheren en make-up aanbrengen etc. De verlichting is over het algemeen Led verlichting dus ook nog eens zuinig en duurzaam. Heel veel keuzes voor een spiegel, laat uw goed adviseren bij het intekenen van een badkamer

Voor andere badkamerinspiratie