• Betrouwbare leveranciers
  • Juiste prijs-kwaliteit verhouding
  • Geen aggressieve verkoop
  • Ontzorging van A tot Z
  • Vrijblijvende transparante offertes
  • Het juiste advies

Douche-wc’s wat zijn dat eigenlijk?

Steeds vaker krijgen we in verband met de hygiëne, de vraag naar een douche-wc.  Waar we vroeger een bidet plaatsten naast het toilet, wat nog steeds kan overigens, of in veel Afrikaanse en Aziatische landen de handdouche naast het toilet, zit het bidet tegenwoordig geïntegreerd in dezelfde pot. Het is dus een combinatie van beide producten geworden. Net als bij het bidet spoelt de douche-wc het onderlichaam schoon na de toiletbeurt.  Dit gebeurt doordat een douchearm die ingebouwd is in het toilet of de bril uitschuift en het geheel schoon sproeit. Tijdens het naar binnen en buiten schuiven wordt de arm gespoeld zodat deze steeds weer fris is voor een volgende toiletbeurt. Er zijn verschillende varianten op de markt en in verschillende prijsklassen. 

Een koud water toiletdouche (in de meeste simpele vorm) heeft u bij ons al vanaf +/- € 350,00

Dit kan natuurlijk steeds luxer gemaakt worden, met bijv. ook warm water en een föhn, verwarmde zitting, ledverlichting etc. We helpen je met het juiste advies.

Douche-wc: de meest hygiënische oplossing

Comfortabel en bijzonder hygiënisch, met één druk op de knop een fris gevoel. Water is de natuurlijkste reiniging die er bestaat én is vriendelijk voor de huid. In veel culturen is het reinigen met water na een toiletbezoek net zo gewoon als het wassen van de handen. Hygiëne staat steeds hoger in ons belang. Dankzij de nieuwste ontwikkelingen bereikbaar voor iedere toiletruimte. Dit geldt ook zeker voor gebruikers waarvan persoonlijke hygiëne soms een uitdaging is. De witte zitting is door het Quick-Release systeem eenvoudig weg te halen. Dit zorgt ervoor dat eventueel vuil eenvoudig te bereiken is en hygiëne centraal staat. 

Douche-wc en het Milieu

Geen toiletpapier gebruiken is natuurlijk een stuk beter voor het milieu. Een douche-wc gebruikt net als een gewoon toilet en bidet gewoon water. Een reinigingsbeurt duurt zo’n 30 seconden, hierbij wordt water met lucht gecombineerd. Mocht u een elektrisch douchetoilet willen dan is het verbruik maar kortstondig en in ruststand is het verbruik erg laag.

Controleert u voor aanschaf wel even of u de juiste aansluitingen hebt in het toilet en/of badkamer?

U kunt natuurlijk ook altijd bij ons terecht voor een degelijk advies.