• Betrouwbare leveranciers
  • Juiste prijs-kwaliteit verhouding
  • Geen aggressieve verkoop
  • Ontzorging van A tot Z
  • Vrijblijvende transparante offertes
  • Het juiste advies

10 fouten bij het maken van een badkamerontwerp

Veel mensen beginnen met een eigen badkamerontwerp. Maak deze 10 fouten niet!

  1. Een veel te volle badkamer; Creëer rust in je badkamer, gebruik niet te veel soorten en maten tegels en kleuren …het wellness gevoel is tegenwoordig erg gewenst met accessoires (handdoeken etc.) breng je dan kleur in je badkamer.
  2. Een te krappe bad- of doucheruimte; Indien je een niet al te grote badkamer hebt, probeer dan ook niet uit alle macht alles er maar in te krijgen. Het toilet is bepalend in verband met de afvoer van wel 11 cm, denk ook na over of je echt een bad wilt. U wordt ouder en dan is zo’n instap ook niet altijd makkelijk en een badkamer renoveert u voor de lange termijn. Eventueel kan een bad ook in de slaapkamer geplaatst worden mits de ruimte en het leidingwerk zich daarvoor leent.
  3. Te weinig opbergruimte; Denk ook aan de opbergruimte in uw badkamer, heeft u voldoende aan een badmeubel of heeft u ook graag een kolomkast. Ook een spiegelkast kunt u hiermee helpen om net even die kleinere spulletjes op te bergen. Indien deze ook van een stopcontact voorzien wordt kunt u ook makkelijk uw haar föhnen, scheren en de tandenborstels opladen.
  4. Te weinig stopcontacten; Denk bij het verbouwen ook aan eventueel stopcontacten. Wat zijn praktische plaatsingen, waar heeft u ze voor nodig. Bijvoorbeeld voor de radiator, het scheren en het föhnen van uw haar etc. Wij plaatsen ze voor u met mooi nieuw schakelmateriaal.
  5. Te weinig of te felle lichtpunten; Hoe wilt u de badkamer verlichten? Met spotjes voor de sfeer of heeft goed licht nodig op uw gelaat laat u adviseren en maak hierin de juiste keuzes.
  6. Te weinig tegels kopen of je tegels in delen kopen; Indien u de werkzaamheden laat uitvoeren door een eigen aannemer laat deze dan uw tegels berekenen. Hij weet hoe hij gaat leggen en zetten. Dit om te voorkomen dat u later tegels moet bijbestellen en u het risico op kleurverschil loopt. Dat zou toch zonde zijn? Koop dan ook uw tegels altijd tegelijk en nooit in delen.
  7. Slechte ventilatie; Kunt u de badkamer goed ventileren om eventueel schimmel te voorkomen, raam open, deur op een kier of een ventilatiesysteem aanbrengen. Laat u informeren. Tijdens de sloop van de badkamer kunnen er ook plekken gezien worden waar het vochtig is en dat het dus verstandig is om te ventileren.
  8. Vergeten dat accessoires ook ruimte in beslag nemen; Meestal worden accessoires als sluitpost meegenomen of pas later aangeschaft, maar ook deze materialen nemen, hoewel beperkt ruimte in uw badkamer. Tegenwoordig kunnen de accessoires ook ingebouwd worden en kunt u dus ruimtebesparend werken. Wist u dat u de accessoires tegenwoordig ook in de kleur van de kranen geleverd kunnen worden?
  9. Alles zelf willen doen; Natuurlijk is het fijn als u uw badkamer zelf kunt verbouwen, dit scheelt een hoop geld. Echter, heeft u en neemt u er ook de tijd voor? Bent u technisch voldoende onderlegd om het ook allemaal zelf te doen. Schroom niet om de vakman in te schakelen als is het maar voor advies of om bepaalde aansluitingen te maken. Dit kunt u helpen om in de toekomst problemen te voorkomen.
  10. Zonder na te meten je badkamer kopen; Meet uw badkamer nauwkeurig in, neem de maatvoering mee naar uw adviesgesprek en bepaal samen de mogelijkheden die er voor u zijn. Eventueel kan er dan ook een tekening gemaakt worden van de nieuwe situatie.

Oh en laten we niet onze bonustip vergeten bij het oriënteren op een nieuwe badkamer.

Vergeten foto’s te maken van de bestaande indeling; Breng bij uw badkameradviesgesprek ook foto’s mee van de huidige situatie, dan kunnen we zien waar uw leidingen zich bevinden e.d.