Douchegoot

Foto-tabel Lijst

Van laag naar hoog

1 tot 24 van 164

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Foto-tabel Lijst

Van laag naar hoog

1 tot 24 van 164

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Douchegoot

Een douchegoot, ook wel douchedrain genoemd, is een langwerpige afvoergoot. De douchedrain heeft als functie de waterafvoer van de douche ruimte te regelen. De douchegoot is gemaakt van RVS (roestvrijstaal). De douchegoot bestaat uit een sifon, een afvoergoot en een rooster. Dit rooster is afneembaar om de goot en de sifon schoon te maken. Het uitneembare stankslot is in deze erg handig.

Geschiedenis van de douchegoot

De voorganger van de douchegoot is de traditionele doucheput. De werking ervan is hetzelfde maar het uiterlijk wordt als minder mooi ervaren. Het putje, is in tegenstelling tot de langwerpige goot, vierkant. Het grote nadeel van het doucheputje is dat deze in de hoek geplaats wordt en om hier een goed afschot in te krijgen is het noodzakelijk om de vloer schuin af te laten lopen. Dit is erg lastig met tegelen, het gebruik van grote tegels is bijna onmogelijk. Hierdoor is de douchedrain geboren.

douchegoot Merken:

Verschillende Soorten douchegoot:

 • vloerdrain
 • muurdrain
 • tegeldrain
 • hoekdrain

Praktische tips:

Het gebruik van kim-band is zeker aan te raden om het geheel waterdicht te krijgen. Houdt rekening met de diepte die nodig is bij het inbouwen van een draindrains zijn leverbaar met een zij- en onder uitlaat. Informeer goed wat voor u de beste oplossing is. Regelmatig schoonmaken en verwijderen van haren is erg belangrijk

Bekijk snel het aanbod badkamermeubels bij badkamerwarenhuis.nl.