Douchedeur

Foto-tabel Lijst

Van laag naar hoog

15 artikel(en)

per pagina
U heeft gekozen voor:
Type deur: Vouwdeur

Foto-tabel Lijst

Van laag naar hoog

15 artikel(en)

per pagina

Douchedeur

Een douchedeur is een glazen deur om een douche ruimte in een nis af te sluiten en waterdicht te maken. Ook blijft de warmte, vanwege de douchedeur, in de doucheruimte. Een glazen douchedeur is gemaakt van gehard veiligheidsglas wat vele malen harder is dan normaal glas. Derhalve is in deze aan uw veiligheid gedacht.

Geschiedenis van de Douchedeur

Vroeger werd een douchegordijn gebruikt als afscheiding van de doucheruimte. De opvolger hiervan is de kunstof schuifdeur. Niet veel later werd deze schuifdeur ook van glas gemaakt (destijds was glas nog zeer kostbaar). Tegenwoordig is openslaande draaideur de meest verkochte douchedeur ter wereld.

Soorten van de Douchedeur

De schuifdeur wordt voornamelijk gebruikt in de kleinere badkamer. Het openen gaat door middel van het schuiven van de schuifpanelen naar 1 kant. Dit heeft echter als nadeel dat er vuil in het schuifdeursysteem gaat zitten en dit moeilijk schoon is te houden.

De vouwdeur kan worden geopend door naar binnen te duwen. Hierdoor vouwt hij zich in. Het schoonmaak nadeel, als bij de schuifdeur besproken, geldt ook voor de vouwdeur.

Draaideuren zijn deuren die je opentrekt. Ze hebben als groot voordeel dat ze erg gemakkelijk schoon zijn te houden. Er zijn namelijk geen randen en naden waar vuil in gaat zitten. Deze deuren worden bevestigd met een bevestigingsprofiel waar de deur in scharniert. Een ander voordeel van deze deuren zijn de stel mogelijkheden in het profiel. Ook is er de super strakke profielloze douchedeur. Deze heeft enkel 2 scharnieren.

Schoonmaak tip

Gebruik onze anti-kalk coating om kalkaanslag op de douchedeur tegen te gaan. Door deze coating wordt de douchedeur voorzien van een laag dat er voor zorgt dat water en kalk geen kans krijgen in het glas te trekken. Het water valt in balletjes van het glas af en blijft tot wel 6 maanden zitten.

Merken Douchedeuren bij Badkamerwarenhuis.nl

  • BWH Design
  • Novellini
  • Huppe
  • Plieger
  • Bruynzeel

Praktische tips

Heeft u een kleinere badkamer, maar wilt geen schuifdeur, kijk dan eens bij onze pendeldeuren. Dit zijn twee kleinere openslaande deuren. Meet de ruimte van de nis altijd op meerdere plaatsen, bij voorkeur onderaan, in het midden en bovenaan. Als u een douchedrain of douchegoot onder de douchedeur wilt plaatsen dient u rekening te houden met het feit dat het rooster nog wel uit de goot moet kunnen. Bekijk het aanbod badkamermeubels snel op Badkamerwarenhuis.nl.

Vouwdeur douche

Wilt u een ruime uitstraling creëren bij uw badkamer? Dan is de vouwdeur douche wat voor u! Douchedeuren zijn nu immers onmisbaar in een badkamer. Uw badkamer wordt zo gedefinieerd en de douchedeuren zorgen er voor dat het water natuurlijk netjes wordt tegengehouden en zich niet verspreid. Doordat de deuren naar binnen worden geopend en gesloten kunt u ruimte besparen in de badkamer. De deurprofielen van de vouwdeur douche zal zorgen voor de stevigheid en stabiliteit met een sierlijke uitstraling.

Badkamerwarenhuis.nl heeft diverse soorten vouwdeur douche in het assortiment in verschillende prijs categoriën. Zo kan iedereen de ideale voudeur douche kiezen die aansluit bij haar/zijn badkamer. Deze zijn tevens ook te verkrijgen in diverse afmetingen. Buiten ons eigen merk verkopen wij ook de merken Sigma, Aqualux, Kerra, Bi-fold en Gelco.

Handige schoonmaak tips voor uw vouwdeur douche

De badkamer wordt dagelijks zorgvuldig gebruikt en het is dan natuurlijk niet raar dat u deze brandschoon wilt houden. Een tip die wij willen meegeven om uw nieuwe vouwdeur douche schoon te houden is om te kijken naar de anti-kalk coating die wij aanbieden. De anti-kalk coating voorkomt dat er kalkaanslag ontstaat op uw vouwdeur douche. Dit is in feite een laag op het glas die ervoor zorgt dat water en kalk niet intrekt in het glas en dat waterdrubbels zich vormen tot balletjes en soepeltjes doorglijden naar beneden. Zo is uw douche gemakkelijk schoon poetsen en blijft de coating wel tot 6 maanden goed zitten.

Een vouwdeur douche bestellen bij Badkamerwarenhuis.nl

Staat u al te popelen om een nieuwe vouwdeur douche aan te schaffen? Twijfel niet langer en neem dan snel een kijkje in ons assortiment hier bij Badkamerwarenhuis.nl. Toch liever een andere douchedeur en ook nog een ruime ruimte behouden in uw badkamer? Kijk dan eens naar de schuif-, pendel- en nis douchedeuren.