Douchedeur

Foto-tabel Lijst

Van laag naar hoog

1 tot 24 van 49

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
U heeft gekozen voor:
Type deur: Draaideur

Foto-tabel Lijst

Van laag naar hoog

1 tot 24 van 49

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Douchedeur

Een douchedeur is een glazen deur om een douche ruimte in een nis af te sluiten en waterdicht te maken. Ook blijft de warmte, vanwege de douchedeur, in de doucheruimte. Een glazen douchedeur is gemaakt van gehard veiligheidsglas wat vele malen harder is dan normaal glas. Derhalve is in deze aan uw veiligheid gedacht.

Geschiedenis van de Douchedeur

Vroeger werd een douchegordijn gebruikt als afscheiding van de doucheruimte. De opvolger hiervan is de kunstof schuifdeur. Niet veel later werd deze schuifdeur ook van glas gemaakt (destijds was glas nog zeer kostbaar). Tegenwoordig is openslaande draaideur de meest verkochte douchedeur ter wereld.

Soorten van de Douchedeur

De schuifdeur wordt voornamelijk gebruikt in de kleinere badkamer. Het openen gaat door middel van het schuiven van de schuifpanelen naar 1 kant. Dit heeft echter als nadeel dat er vuil in het schuifdeursysteem gaat zitten en dit moeilijk schoon is te houden.

De vouwdeur kan worden geopend door naar binnen te duwen. Hierdoor vouwt hij zich in. Het schoonmaak nadeel, als bij de schuifdeur besproken, geldt ook voor de vouwdeur.

Draaideuren zijn deuren die je opentrekt. Ze hebben als groot voordeel dat ze erg gemakkelijk schoon zijn te houden. Er zijn namelijk geen randen en naden waar vuil in gaat zitten. Deze deuren worden bevestigd met een bevestigingsprofiel waar de deur in scharniert. Een ander voordeel van deze deuren zijn de stel mogelijkheden in het profiel. Ook is er de super strakke profielloze douchedeur. Deze heeft enkel 2 scharnieren.

Schoonmaak tip

Gebruik onze anti-kalk coating om kalkaanslag op de douchedeur tegen te gaan. Door deze coating wordt de douchedeur voorzien van een laag dat er voor zorgt dat water en kalk geen kans krijgen in het glas te trekken. Het water valt in balletjes van het glas af en blijft tot wel 6 maanden zitten.

Merken Douchedeuren bij Badkamerwarenhuis.nl

 • BWH Design
 • Novellini
 • Huppe
 • Plieger
 • Bruynzeel

Praktische tips

Heeft u een kleinere badkamer, maar wilt geen schuifdeur, kijk dan eens bij onze pendeldeuren. Dit zijn twee kleinere openslaande deuren. Meet de ruimte van de nis altijd op meerdere plaatsen, bij voorkeur onderaan, in het midden en bovenaan. Als u een douchedrain of douchegoot onder de douchedeur wilt plaatsen dient u rekening te houden met het feit dat het rooster nog wel uit de goot moet kunnen. Bekijk het aanbod badkamermeubels snel op Badkamerwarenhuis.nl.

Draaideur douche

Draaideuren voor in de douche staan ook wel bekend als openslaande deuren, swingdeuren of zwaaideuren en dit zijn vijwel de meest verkochte soorten douchedeuren in de markt. De draaideur douche die het meest gekocht worden zijn de 1-delige draaideuren. Dit zijn eigenlijk douchedeuren met een bevestigingsprofiel voor aan de wand en kunnen alleen naar buiten draaien. De 2-delige douchedraaideur heeft een extra vaste wand. Hierbij draait de deur vanaf de extra vast wand. De draaideur douche zijn allen ideaal door de stelmogelijkheden in het profiel. Zo kunnen de douchedeuren precies recht en goed worden afgesteld.

De draaideuren zijn ook in diverse maten verkrijgbaar. Vaak zijn de maten tussen de 60 cm en 90 cm een 1-delige draaideur en van 100 cm tot en met 140 cm een 2-delige draaideur, zodat je geen enorme deur open hoeft te doen. Verder zijn de meeste draaideuren gemaakt van helder glas. Dit zorgt juist voor die ruimtelijke uistraling binnen de badkamer.

Handige schoonmaak tips voor uw draaideur douche

De draaideur douche zijn gemakkelijk schoon te maken, omdat er vrijwel nauwelijks randen of nadig aanwezig zijn waar het vuil zich aan kan hechten. Ook kunt u de douche goed schoonhouden aan de hand van onze anti-kalk coating die ervoor zorgt dat kalkaanslag voorkomen wordt. Deze anti-kalk behandeling creërt een extra dunne laag die voorkomt dat water en kalk in het glas trekt. Deze laag blijft tot 6 maanden uitstekend goed zitten.

Een draaideur douche bestellen bij Badkamerwarenhuis.nl

Bent u al helemaal enthousiast over het aanschaffen van een draaideur douche? In ons brede en veelzijdige assortiment vindt u verschillende draaideur douches en gevariërde prijzen. Zo kan iedereen de ideale draaideur douche vinden om de badkamer compleet te maken. U kunt nu zorgeloos en optimaal genieten van uw nieuwe complete douche.