Douchebak

Foto-tabel Lijst

Van laag naar hoog

1 tot 24 van 1100

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Foto-tabel Lijst

Van laag naar hoog

1 tot 24 van 1100

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Douchebak

Een douchebak is een vlakke bak waar men in staat tijdens het douchen. De douchebak heeft opstaande randen om ervoor te zorgen dat het water niet uit de bak loopt. Uiteraard is de douchebak ook voorzien van afvoergat zodat het water via een sifon zijn uitweg kan vinden.

De geschiedenis van de Douchebak

Vroeger werd de douchebak eigenhandig gemaakt door middel van het storten van beton en het opmetselen van de opstaande randen. Het waterdicht maken gebeurde door het tegelwerk waterdicht te verlijmen en te voegen. Later kwam de douchebak van plaatstaal op de markt. Deze zijn er nog steeds maar de kunstof douchebak gemaakt van acryl is momenteel de meest gebruikte. In kunstof is ook gemakkelijker een anti sliblaag aan te brengen hetgeen uw veiligheid ten goede komt.

Merken:

 • BWH Design
 • Plieger
 • Spinx
 • Villeroy & Boch
 • Bruynzeel

Goedkoop en kwaliteit Douchebak

Badkamerwarenhuis biedt de goedkoopste en kwalitatiefste douchebakken aan voor u. De douchebakken die Badkamerwarenhuis verkoopt behoren tot één van de goedkoopste van Nederland. De douchebakken in een afwijkende kleur of maat zullen natuurlijk een hogere prijs hebben dan een witte douchebak met standaard afmetingen. U kunt in onze showroom een collectie douche bakken gaan bekijken, zodat u alvast een beeld heeft van hoe ze eruit zien en aanvoelen. Vanwege de vertrouwen in onze producten geeft badkamerwarenhuis op alle douchebakken een garantie van minimaal 2 jaar.

Douchebak Hoogtes

Er is een groot aanbod van douchebakken bij Badkamerwarenhuis, maar natuurlijk moet u ook gaan letten op de hoogte van een douchebak. Zo kan er een groot verschil in de hoogte van een douchebak zitten. De één is dan bijvoorbeeld 4cm hoog, terwijl de andere douchebak al gauw 14cm hoog is. Meestal wordt er dan dezelfde douchebak geleverd, alleen dan met een hogere potenset. Daarbij zit er bij hogere douchebakken meestal een douchebakplint erbij. Dit komt, omdat er door de hoogte van de douchebak een leegte aan de voorkant en zijkanten komen (onderkant is zichtbaar hierdoor). De douchebakplint zal ervoor gaan zorgen dat de leegte wordt opgevuld.

Diverse soorten douchebak

Er zijn verschillende soorten douchebakken bij Badkamerwarenhuis beschikbaar. Dit komt, omdat Badkamerwarenhuis graag elke klant wilt helpen met het realiseren van zijn/haar badkamer. Dit kan alleen als je alle soorten douchebakken beschikbaar hebt. Daarom heeft Badkamerwarenhuis bijna alle beschikbare douchebakken voor u. Er zijn tal van soorten douchebakken; rond, kwartrond, vierkant en vijfhoek. Deze zijn weer leverbaar in de maten 80cm x 80cm, 90cm x 90cm en 100cm x 100cm. De maat is niet het enige waar u moet letten bij het aanschaffen. Een kwartronde douchebak van bijvoorbeeld 90cm x 90cm is niet altijd hetzelfde er is namelijk radius 50 en 55. Badkamerwarenhuis.nl geeft u gratis een passend advies.

Inbouw Douchebak

Een inbouw douchebak heeft geen paneel aan de voorkant, maar deze is meegenomen in het tegelwerk.

Complete Douchebak

De complete douchebak heeft wel een paneel aan de voorzijde. Er zijn bakken die een los paneel hebben, zodat u er ten alle tijden onder de douchebak kunt komen.

Praktische tips:

 • gebruik altijd stelpotenzorg dat de douchebak altijd afgekit wordt
 • alvorens de bak te gebruiken
 • verwijder regelmatig de haren uit de afvoer van de douchebak

Nieuws:

Tegenwoordig worden de platte douchebakken met een hoogte van ongeveer 6 cm het best verkocht. Uiteraard heeft Badkamerwarenhuis.nl hiervoor ook een passend aanbod voor u geselecteerd. Bekijk het aanbod badkamermeubels snel