Ligbaden

Foto-tabel Lijst

Van laag naar hoog

1 tot 24 van 645

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Foto-tabel Lijst

Van laag naar hoog

1 tot 24 van 645

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Ligbaden

Wanneer u aan een bad denkt, is de kans groot dat het beeld van een standaard ligbad bij u opkomt. Dit is logisch, de ligbaden worden ook vaak de standaard baden genoemd. Ligbaden zijn langwerpig van vorm en geven u de mogelijkheid om languit te genieten van het warme water. Ondanks dat het de traditionele vorm van een bad is, zijn er nog heel wat verschillende variaties te vinden, ook hier bij Badkamerwarenhuis.

Stappenplan voor het plaatsen van een ligbad

Controle

Allereerst controleert u het bad op eventuele beschadigingen.

Potenset

Leg het bad ondersteboven neer en bevestig de potenset.

Waterafvoer

Het bad is voorzien van twee gaten. In de bodem zit een gat voor de afvoerplug en het gat aan de zijkant, een aantal centimeter onder bovenkant, is de overloop beveiliging. Hier vandaan gaat een leiding naar de afvoer. De sifon zit aan de onderkant van de afvoerplug. Vanaf de sifon gaat een leiding naar de afvoer in de vloer. Een flexibele slang is hierbij aan te raden.

Waterpas zetten

Zet het bad op de juiste plaats en bepaal de hoogte. Door middel van de stelpoten kunt u het bad waterpas zetten. Als de afvoer aan 1 van de twee zijkanten zit, is 1mm afschot aan te raden.

Frame

Teken de juiste plaats voor het frame af en haal het bad aan de kant zodat de balk aan de muur bevestigd kan worden.

Anti kraak

Om te voorkomen dat het bad gaat kraken moeten alle randen waar het bad contact maakt met het frame en de muur voorzien worden van een kitrand.

Controle waterafvoer

Vul het bad met water tot aan de overloop om te zien of deze goed werkt en deze geen lekkage vertoond. Laat het bad leeg lopen om te zien of dit goed werkt. Het gewicht van het water drukt het bad in de kit.

Aarden

Indien het een plaatstalen bad betreft moet u deze aarden. Aan de onderkant van het bad zit een lip om een aardedraad aan te bevestigen en te verbinden met de aardleiding.

Badombouw

Hiervoor is gips met houten balken als frame uitermate geschikt. Gasbetonblokken kunnen ook gebruikt worden. Beide zijn geschikt om over te tegelen.