Baden

Foto-tabel Lijst

Van laag naar hoog

1 tot 24 van 1025

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Foto-tabel Lijst

Van laag naar hoog

1 tot 24 van 1025

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Ligbad | bad accessoires en nog veel meer bij badkamerwarenhuis.nl

Een ligbad is een veelal langwerpige kuip, die plaats geeft aan minimaal 1 persoon, om liggend of zittend in te baden. Een badkuip wordt gevuld door een kraan. Een badkraan heeft een tweede uitgang om de douchekop op aan te sluiten zodat douchen in bad ook tot de mogelijkheden behoort. In de kleinere badkamer bijvoorbeeld, wordt een badwand op het bad geplaatst zodat het bad als douche gebruikt wordt.

Geschiedenis van het ligbad

In de begin jaren van het bad werd deze gemaakt van hout. Men kwam er snel achter dat hout gaat werken (uitzetten) als het nat wordt. In de loop der jaren is men de baden gaan maken van steen, maar het grote gewicht van steen bleek een groot nadeel te zijn. Vanaf dat moment is men ijzer gaan gebruiken. Gietijzeren baden waren destijds vrijstaand op poten, u kent ze vast wel de leeuwen poten. Het schoonmaken, achter en rondom de vrijstaande baden, is niet altijd even goed mogelijk en daarom heeft men er voor gekozen om het ligbad in te bouwen. Ook het gietijzer werd vervangen door het minder zware plaatstaal. Het hedendaagse ligbad is gemaakt van acryl (kunstof) omdat dit minder koud is en als voordeel heeft dat het gemakkelijker en beter voorzien kan worden van een anti sliblaag. Dit om de veiligheid weer te verhogen.

Welness

De luxe badkamer is tegenwoordig ook voorzien van een bubbelbad. Bubbelbaden, ook wel whirlpools genoemd, zijn ligbaden met een pomp die het water uit het ligbad zuigt en via de jets weer terugblaast. Hierdoor ontstaat er een massage effect. Ook hebben wij bij Badkamerwarenhuis badmeubels met verschillende jets beschikbaar. Hier kunt u denken aan zijjets, rugjets, voetjets en bodemjets. Tevens kunt u ook kleurentherapie verlichting in uw bad zetten. Dit zal ervoor gaan zorgen dat de bad rustgevende kleuren neemt, waardoor u relaxed in uw bad kan gaan ontspannen. Bekijk al onze badkamermeubels snel op badkamerwarenhuis.nl.

Praktische tips:

- zorg voor warm- en koudwater aansluitingen - een water afvoer onder het ligbad is noodzakelijk - gebruik stelpoten om het bad op de juiste manier af te stellen - plaats een overloop combinatie in het ligbad om overstroming tegen te gaan

Merken:

- BWH Design - Bruynzeel - Tops - Villeroy & Boch - Sphinx